Lymfatický systém ako skladačka ciev v ľudskom tele a pôsobenie telových sviečok

Predstavte si skladačku ciev, ktorá vedie pozdĺž žíl a krvných tepien vytvárajúcu sieť v prevažnej časti orgánov nášho tela. Lymfatický systém však zastrešuje nielen cievy, no aj uzliny, slezinu, mandle, týmus, slepé črevo, či dokonca kostnú dreň. Je jednoducho dôležitou súčasťou nášho imunitného systému, ktorého zdravé fungovanie netreba podceňovať.

Na čo slúži lymfatický systém?

Jeho úloha tkvie za pomoci lymfatických ciev vstrebávať prebytočnú tekutinu a následne ich odvádzať preč. Táto tekutina sa po vstupe do lymfatických ciev nazýva lymfa, ktorá je popri krvnom obehu druhým najdôležitejším systémom v tele. 

Prečo? Pretože napomáha k prúdeniu bielych krviniek, ktoré zachytávajú baktérie a rôzne škodlivé látky narúšajúce náš imunitný systém. A koniec koncov, nedostatočná imunita vedie nielen k zdravotným problémom, no aj k zlomeniu duševnej rovnováhy. Lymfa totiž úraduje aj v prípade transportu hormónov v tele a tak dokáže ovplyvňovať náladovosť, či vonkajšiu krásu. 

Harmonizácia lymfatického systému

Správny tok lymfy oživuje pokožku, posilňuje obranyschopnosť a pozitívne ovplyvňuje náladu. Lymfatický systém sa stará o odčerpanie nepriaznivých látok z tela, ktoré by sa inak hromadili. V prípade jeho nesprávneho fungovania tak dochádza k opuchom, únave nôh, ramien, krku… až celého tela. Lymfatický systém je preto dôležité harmonizovať a predchádzať jeho nepriaznivému fungovaniu. Nesprávna činnosť lymfy totiž so sebou nesie oslabenie metabolizmu, čo dokáže byť spúšťačom rôznych chorôb. 

Posilnenie imunity telovými sviečkami Medo

V prírode sa skrýva sila a telové sviečky na harmonizáciu lymfatického systému napomáhajú harmonizovať a regenerovať energetické dráhy. Telové sviečky neobsahujú žiadnu chémiu a sú ručne vytvorené čisto z prírodných zložiek ako je kurkuma, či včelí vosk. Vďaka svojmu tvaru, komínovému efektu a tepelnému pôsobeniu účinných látok je sviečky vhodné využiť v období akútnych chorôb, či rovnako ako prevenciu. Svoje využitie uplatnia v prípade, že často trpíte virózami, zápalmi, alergiami… a problémami vyplývajúcimi z oslabenej imunity. Sviečky prinášajú úľavu, zbavia stresu a energeticky podporia vlastný hojivý proces tela.

Aplikácia telových sviečok na harmonizáciu lymfatického systému

Pred samotným sviečkovaním je dôležité aktivovať miesta v podpaží a oblasti slabín, kde sú hlavné lymfatické uzly. Jemnou masážou nanesieme krém a následne prikladáme sviečky na označené body. Po dokončení sviečkovania znova krémom premasírujeme lymfatické uzliny  v podpaží a slabinách. Aplikáciou lymfatickej terapie zároveň harmonizujeme prsníky , v úrovní slabín močové cesty a podporíme libido.

Sviečková terapia pozostáva z dvoch balíkov sviečok. Návod na ich aplikáciu je rozpísaný na ich obale s vizuálne načrtnutými bodmi, na ktoré sa sviečky prikladajú. Dôležité je pred aplikáciou vždy skontrolovať, či je na užšom konci sviečok gáza, a pripraviť si pohár s vodou na uhasenie. Celková terapia sviečok pozostáva zo 6-tich dní a jej opakovanie je vhodné podľa stavu bolestí a potreby. 

  1. DEŇ: Dve čierne sviečky z balíku 1/2 sa prikladajú na uzliny v podpaží a dve na uzliny na trieslach.
  2. DEŇ: Dve biele sviečky z balíku 1/2 sa prikladajú na uzliny v podpaží a dve na uzliny na trieslach.
  3. DEŇ: Pauza a čas na regeneráciu.
  4. DEŇ: Žlté sviečky z balíku 1/2 sa prikladajú na uzliny v podpaží a z balíku 2/2 dve na uzliny na trieslach.
  5. DEŇ: Pauza a čas na regeneráciu.
  6. DEŇ: Dve sviečky z balíku 2/2  sa prikladajú na uzliny v podpaží a dve na uzliny na trieslach.
  7. DEŇ: Pauza a čas na regeneráciu.
  8. DEŇ: Dve sviečky z balíku 2/2  sa prikladajú na uzliny v podpaží a dve na uzliny na trieslach.