Život v znamení hviezd: Astrologické znamenia zverokruhu a ich vplyv na zdravie

Astrologické znamenia boli po stáročia využívané pre lepšie pochopenie osobnosti. Niesli so sebou jedinečné charakteristické črty, ktoré sa podľa zverokruhu nezmenili ani dnes. Kto predsa nepozná odhodlanie Kozorožca alebo tvrdohlavosť Býka? Hviezdy a naše bytostné JA si vždy k sebe našli cestu a prechodom dejinami zvedavcom naznačili, ktorá časť tela je s nimi spätá. 

V minulosti sa prsty astrológie hlboko dotýkali lekárskej medicíny. Lekári používali astrologické javy, ako jeden z nástrojov svojej praxe. Sám Hippokrates sa spája s výrokom, ktorý hovorí: „Lekár bez znalosti astrológie nemá právo nazývať sa lekárom“. Charakteristika astrologických znamení spätá s fyzickou a duševnou úrovňou začína dátumom narodenia, ktorý má podľa astrológie vplyv na cestu života. 

Baran

Znamenie ovládané silou Marsu je spojené predovšetkým s hlavou, mozgom a tvárou. Baran môže mať sklony k návalom horúčav, problémom s očami, nespavosťou a psychickým stresom. Z pohľadu spojenia astrológie a nerovnováhy vnútorného, i vonkajšieho tela ľahko prepadá migréne a závratom.

Pre uvoľnenie mysle sú vhodné byliny ako žihľava alebo medovka, či telové sviečky Kadidlo

Býk

Znamenie posilňujúce silu dotiahnúť nevyriešené záležitosti do úspešného konca. Ovplyvnené Venušou a Zemou je energeticky spojené s krčnou čakrou. Na úrovni fyzického tela s krkom, ušami a hrdlom. Býk je najviac angínou, zápalom mandlí, stratou hlasu, prechladnutím, či bolesťou hrdla a uší.

Byliny prospievajúce tomuto astrologickému znameniu sú tymián, šalvia a jaseň. Vypaľovať odporúčame sviečky Tymián, Šalvia a Telové sviečky na harmonizáciu dýchacieho systému.

Blíženci

Znamenie spojené s pľúcami, prieduškami, ramenami, rukami. Na energetickej úrovni je ovplyvnené najmä srdcovou čakrou. Na fyzickej problémami s dýchaním, nervovým systémom suchotami, zápalom pľúc a astmou. Blíženci často prepadávajú úzkosti, kedy odporúčame vypaľovať telové sviečky Kadidlo a Dračia krv.

Pre prevenciu a zmiernenie problémov Telové sviečky na harmonizáciu dýchacích ciestByliny prepojené so znamením sú levanduľa, lipa alebo kozlík lekársky.

Rak

Vodné znamenie vystupujúce pod vplyvom Mesiaca je asociované so žalúdkom, pľúcami, bránicou, hornou polovicou brady. Toto znamenie význačné silným prejavom emócií je náchylné na depresie a hystériu. Vplyv negatívnych postojov a nerovnováhy jemnohmotného tela sa prostredníctvom žalúdka prejavuje v podobe tráviacich problémov.

Pre nastolenie energetickej rovnováhy odporúčame sviečky Kurkuma a Telové sviečky na harmonizáciu vnútorných orgánov. Byliny späté so znamením sú ľan, rebríček, levanduľa a mäta.

Lev

Hrdosť a sebavedomie sprevádzajú znamenie, ktoré je z pohľadu orgánov spojené so srdcom a energie so srdcovou čakrou. Ohnivý element levov môže viesť k zrýchlenému búšeniu srdca, horúčkam, mdlobám, i problémom s krvným tlakom. Na fyzickej úrovni so sebou nesie aj bolesti chrbtice alebo hrozbu infarktu. 

Byliny prospievajúce tomuto dominantnému znameniu sú nechtík, koreň púpavy, slnečnica alebo mesiačik. Na základe charakteristík a predispozícií chorôb z astrologického hladiska odporúčame vypaľovanie telových sviečok Nechtík, Konope a Dračia krv.

Panna

Znamenie pod nadvládou Merkúra, ktoré je späté s bruchom a črevami. Ľahko spadne do nevhodných stravovacích návykov, ktoré môžu viesť k tráviacim problémom. Z pohľadu nerovnováhy zdravia má toto astrologické znamenie zverokruhu predispozíciu na hnačky, zápal pobrušnice, koliku, zápchy. 

Cestu k prevencii a potlačeniu negatívnych vplyvov nachádza v objavení rovnováhy na úrovni stravovania. Medzi byliny prospievajúce tomuto znameniu patria preto rasca, žihľava a eukalyptus. K úľave prispejú telové sviečky Kurkuma a sviečky na harmonizáciu vnútorných orgánov

Váhy

Vzdušné znamenie ovládané Venušou, energeticky prepojené so sakrálnou čakrou. Na fyzickej úrovni dominujú obličky, maternica a pokožka. Váhy ohrozujú najviac ochorenia obličiek, cukrovka, časté močenie alebo reumatické problémy. 

Vplyvom nerozhodnosti dochádza v prípade tohto znamenia zverokruhu k nerovnováhe jemnohmotného tela. To vedie k prejavu vonkajších problémov, ktorým dokážu uľaviť Telové sviečky pre ženy. Pre spojenie s vnútornou silou odporúčame sviečky Dotkni sa Seba. Byliny prepojené so znamením sú mäta, orgován, rakytník, borievka.

Škorpión

Sezóna škorpióna prináša na povrch vášnivosť a intenzívne odhodlanie. Znamenie je spojené s močovým mechúrom, konečníkom, pohlavnými orgánmi, vaječníkmi a semenníkmi. Energeticky si najbližšie nachádza cestu k sakrálnej a koreňovej čakre.

V rámci vonkajších problémov má predispozíciu na zápal pošvy, močovodov a vaječníkov, choroby močového ústrojenstva, hemoroidy. Medzi byliny prospievajúce tomuto znameniu patria klinček, jalovec, černica, medovka, vres. Úľavu prinesú telové sviečky Konope, Pre ženy a Prostata.

Strelec

Ohnivé znamenie vynikajúce idealizmom, ľahkovážnosťou a úprimnosťou. Energetické prepojenie nachádza s tretím okom a sakrálnou čakrou. Na fyzickej úrovni s trupom, bedrami, bokmi, stehnami, sedacími nervami a zrakom. Prevládajú nad ním problémy na fyzickej úrovni ako dna, ischias, zlomeniny alebo ťažkosti so zrakom. 

Byliny spojené so Strelcom sú púpava, repík, podbeľ. Na posilnenie rovnováhy zdravia odporúčame telové sviečky určené na vnútorné orgány a Konope.

Kozorožec

Sezóna tohto astrologického znamenia zverokruhu posilňuje lásku k napredovaniu v živote a lojálnosť. Kozorožec je spojený s kĺbmi, kolenami, zubami, kožou a kosťami. Vplývajú naňho ochorenia pokožky, vredy, reuma a zádumčivosť.

Byliny vhodné pre toto znamenie sú praslička, cibuľa a kostihoj. Pre uvoľnenie problémov odporúčame vypaľovanie sviečok Konope a Kadidlo

Vodnár

Znamenie, ktoré prináša príval emócií, nových myšlienok, energie a slobodomyseľnosti. Energeticky je spojené s koreňovou čakrou a v rámci fyzických problémov s pokožkou a dolnými časťami nôh. Ľudia narodení v znamení vodnára majú dispozíciu k srdcovej slabosti, kŕčom, chudokrvnosti, zlomeninám a opuchom končatín. 

Uľaviť im môže akupresúrna masáž chodidiel, či byliny ako konope, valeriána, medovka alebo levanduľa. Pre prevenciu a zmiernenie ťažkostí odporúčame aplikáciu telových sviečok Konope a sviečok slúžiacich na harmonizáciu lymfatického systému.

Ryby

Nežné znamenie, ktorého sezóna pokúša preskúmať osobné vnútro, prehĺbiť lásku a porozumenie. Ryby, ako astrologické znamenie sú úzko spojené s nervovým systémom, končatinami, koreňovou čakrou, tretím okom a čakrou solar plexus. V rámci chorôb majú predispozíciu na oslabenú imunitu a problémy s pohybovým aparátom. Z pohľadu zverokruhu spätého s predispozíciou disharmónie fyzického tela ich môže ohroziť tuberkulóza, nábeh na obezitu, kurie oká, vredy na prstoch, či ochorenia žliaz. 

Medzi byliny prospievajúce tomuto vodnému znameniu patria nechtík, eukalyptus, skorocel alebo archangelika lekárska. Pre vyrovnanie energií a prevenciu odporúčame telové sviečky na harmonizáciu vnútorných orgánov, dýchacích ciest a telové sviečky s výťažkom nechtíka lekárskeho.